Start    Musicus     Meer...     Over mij     Links     Contact     Blog  
  Auteur van tekst en muziek      
  Wanneer je zo enthousiast bent over muziek als Willem Poot, dan blijft het niet bij spelen of erover vertellen, maar dan schrijf je ook over muziek. Willem heeft dan ook diverse muziekpublicaties op zijn naam staan dan wel in voorbereiding.   Een greep...  
 

 


Toekomstmuziek...

Een boek over de relatie tussen het stemmenweefsel in muziek en toegepaste instrumentatie-technieken. Hiertoe wordt een aantal muziekfragmenten op textuur onderzocht en de instrumentatie geanalyseerd.

De voorlopige titel:
Textuur en Instrumentatie

 


Willem Poot was samen met Hans van Nieuwkoop en Jan Jongepier auteur van het boek ‘Orgels in Noord-Holland’. In dit boek gaat hij uitgebreid in op de vraag wat voor muziek men in vroeger tijden op de Noord-Hollandse orgels speelde. Een onderwerp waaraan zijns inziens veel te weinig aandacht wordt besteed.

Samen met zijn toenmalige echtgenote publiceerde hij in 1988 in het toonaangevende tijdschrift ‘Het orgel’ een artikelen-serie over de orgelwerken van Carl Philipp Emanuel Bach.

Hij schreef de tekst voor het boekje behorende bij de CD ‘Orgels in schuren en kerkjes’. In dit boekje gaat hij uitgebreid in op de vragen: “Wat speelde men op die orgels?” en “Is het orgel een verlengstuk van de preekstoel of is het toch in de eerste plaats een muziekinstrument?”

Verder schrijft hij de voorwoorden voor de muziekuitgaven van Interlude Music Productions.

Behalve als auteur van tekst heeft Willem Poot ook een aantal composities op zijn naam staan. Uit de laatste jaren zijn dat twee werken voor symfonieorkest: ‘Sinfonia’ en ‘Tarantella’. Het slotdeel uit de Sinfonia werkte hij om tot orgelwerk. Dit is inmiddels uitgegeven bij Interlude Music Productions als Fantasia sopra Da pacem Domine (I.M.P. 2050).

 
         
Orgels in Noord-Holland
 
en op het gebied van de hobby: