Start    Musicus     Meer...     Over mij     Links     Contact     Blog  
 
Willem Poot gebruikt muzieknotatie software van Capella
 
  Arrangeur  
  Een goed arrangement moet kloppen. De verdeling van de partijen is goed en het stuk heeft klankkleur. Kortom: zo’n arrangement klinkt mooi!

Musicus Willem Poot heeft een fascinatie voor klankkleur. Dat daagt hem uit om van een arrangement iets moois te maken, ongeacht of het nu voor kleine of voor grote bezetting is. Zo maakte hij van de Bagatellen op. 47 van Dvořak (oorspronkelijk 2 violen, cello en harmonium) een orkestwerk. Maar ook de tango’s uit Piazzolla’s Quattro Estaciones Porteñas werkte hij om voor Symfonie-orkest. En het Sextet op. 18 van Brahms.

Ook in de andere richting schreef hij bewerkingen: van grote bezetting naar een kleine. De kunst is om daarbij toch de essentie van de compositie raken, hetgeen de ware uitdaging vormt voor de arrangeur. Goede voorbeelden daarvan zijn het arrangement voor 4 fagotten van Wagner’s Ouverture Tristan und Isolde en Mozart’s Gran Partita die hij voor 8 cello’s maakte. Veel van de bijzondere arrangementen van Willem Poot zijn uitgegeven bij Interlude Music Productions.

Arrangeur Willem Poot schrijft ook arrangementen in opdracht. Daarnaast geeft hij individueel advies over het schrijven van arrangementen. Neem hiervoor contact op met hem.